Heh, wat, responsive webdesign? Okay wij leggen het je uit, komt ie…

Om de website op mobiele toestellen ook goed bruikbaar te maken en voor een beter score in de zoekresultaten zullen we de website moeten opbouwen in een responsive webdesign. Dit houdt in dat de website op ieder apparaat ( desktop, laptop, tablet, mobiel ) goed wordt weergegeven zodat de bezoeker direct kan lezen, zonder eerst te hoeven inzoomen.

De website past zich aan op het apparaat waarmee de klant jouw website bezoekt. Wanneer de website niet responsive is en je bezoeker moet gaat inzoomen en swipen van links naar rechts en van boven naar onder haakt hij veel sneller af.

Via Google Analytics is dit ook goed te zien in de cijfers. Bezoekers zitten veel minder lang via een mobiel toestel op een niet responsive website, en dat kost je dus potentiële klanten. Wanneer er wordt gezocht in Google zal een responsive website ook voorrang krijgen op websites die niet responsive zijn opgebouwd.

Een voorbeeld van responsive webdesign? Bekijk dan deze website eens op je desktop pc, tablet en mobiel. 

Is dit kostbaar?

Direct een eerlijk antwoord zoals je van ons gewend bent, ja het is best wat werk. De volledige techniek dient opnieuw opgebouwd te worden waarbij we rekening moeten houden met 4 formaten. We hebben namelijk te maken met vier breekpunten waarop we werken. Twee voor desktop computer, één voor tablet en één voor mobiel. En die moeten we allemaal netjes opmaken zodat de bezoeker je website duidelijk op zijn scherm krijgt.

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om dit aan te pakken. Heb je interesse neem dan even contact met ons op.

 

Contact

Kom gerust op de koffie om over jouw webzaken te praten

085 273 5955 (09.00 tot 22.00 uur)
WhatsApp (09.00 tot 17.30 uur)
info@webzaken.nl (09.00 tot 17.30 uur)
support@webzaken.nl (09.00 tot 17.30 uur)

"*" geeft vereiste velden aan