Het is de laatste tijd veel in het nieuws, zorg dat je website veilig is met het SSL certificaat. Of dit ook voor jou belangrijk is? Yup! Zeker weten.

SSL staat voor Secure Socket Layer, een beveiligingsprotocol waarmee een versleutelde (beveiligde) koppeling tussen een webserver en een webbrowser tot stand wordt gebracht. Bedrijven en organisaties moeten een SSL-certificaat aan hun websites toevoegen om online transacties te beveiligen en klantgegevens privé en veilig te houden. Maar waarom dan?

Reden 1: Veiligheid
Alle gegevens die verstuurd worden via je website worden versleuteld door een SSL certificaat. Dit houdt in dat wanneer een bezoeker bijvoorbeeld een formulier op je website invult al zijn gegevens worden versleuteld en niet te onderscheppen zijn door hackers en cybercriminelen. Enorm belangrijk dus! Jij wil toch ook niet dat jouw gegevens of de gegevens van jouw (potentiële) klant op straat belanden?

Reden 2: Google
Websites die gebruik maken van een SSL certificaat krijgen van Google voorrang op websites die het niet gebruiken. Vind je goed scoren in de zoekresultaten belangrijk dan is een SSL certificaat dus erg aan te raden! Een tweede ding waarom het belangrijk is voor Google is Google Chrome de browser waarmee de meeste bezoekers op jouw website komen. Google Chrome gaat dit jaar nog het uitroepteken bij een website zonder SSL certificaat vervangen door een rode knop met NIET VEILIG. Dat wekt uiteraard geen vertrouwen bij je bezoekers en ze zullen daardoor de website sluiten.

De kosten?

Je voelt hem al aankomen, daar zullen wel kosten aan verbonden zijn! Dat klopt. Maar, we zijn niet de enige die dat dachten. Er is een stichting in het leven geroepen die gratis SSL certificaten beschikbaar stelt. Zolang ze dat blijven doen maken wij gebruik van deze dienst. Het SSL certificaat is net zo goed als een betaald certificaat. Zolang de stichting dit blijft doen kunnen we ook jullie daarbij aansluiten. Normaliter kost dit +/- 60 euro per jaar maar via de stichting is het certificaat zelf dus kosteloos.

Enkel voor het aanvragen en implementeren van het certificaat in de website vragen wij eenmalig 75 euro excl. btw.

Let op: is jouw website gebouwd op Joomla! CMS met versie 2.5, dan zullen we deze eerst moeten updaten voordat we een SSL certificaat kunnen instellen.

Contact

Kom gerust op de koffie om over jouw webzaken te praten

085 273 5955 (09.00 tot 22.00 uur)
WhatsApp (09.00 tot 17.30 uur)
info@webzaken.nl (09.00 tot 17.30 uur)
support@webzaken.nl (09.00 tot 17.30 uur)

"*" geeft vereiste velden aan