Maak kennis met WhatsApp Business: WhatsApp biedt een gratis optie die je veel meer mogelijkheden en vrijheid biedt!

WhatsApp Business is gebouwd voor eigenaren van kleine ondernemingen en maakt communicatie met klanten eenvoudig met behulp van tools waarmee je automatische berichten kunt versturen, berichten kunt sorteren en snel kunt antwoorden. De app voelt qua gebruik hetzelfde aan als je vertrouwde WhatsApp.

Belangrijk!

Om te beginnen is het goed om te weten dat je WhatsApp Business met je mobiel nummer kunt koppelen óf met je zakelijke vaste nummer! Daarbij moet je je vooraf realiseren dat er maar één versie van WhatsApp Business op een mobiel kan draaien! Dat geldt ook als je een Dual Sim telefoon hebt; de Dual Messenger optie werkt niet met WhatsApp Business.

Je kunt wel op een (oud) mobieltje WhatsApp business instellen en daarna op een PC (of die van een collega) inloggen op de WhatsApp Desktop of web-versie. Op verschillende PC’s kun je dus wél gebruik maken van dezelfde WhatsApp!

Wat zijn de voordelen van WhatsApp Business?

Het grote voordeel van WhatsApp Business zit met name in:

  • Bedrijfsprofiel aanmaken met belangrijke klantinfo
  • Berichtinstellingen voor automatisch verzenden van afwezigheidsbericht, begroetingsbericht of snelle-antwoorden.
  • Catalogus aanmaken van je producten of diensten en die delen met klanten
  • Het scheiden van je privé WhatsApp en je zakelijke!!!

Hoe zet je je account aan/om?

Wat je nodig hebt om WhatsApp Business te installeren:

  • Een mobiel om je account in te stellen
  • Een 06-nummer óf een vast nummer (dit mag géén doorkiesnummer zijn!)
  • De App van WhatsApp Business via de Google Store of de App Store

Aan te raden is om een lokale of een Google Drive-back-up van je account te maken voordat je met het overdrachtsproces begint.

Als je een bestaand WhatsApp account hebt met een 06-nummer, kun je heel makkelijk je account overzetten naar een nieuwe WhatsApp Business-account, inclusief je chatgeschiedenis en media, maar LET OP: de chats die je vanaf dat moment stuurt worden NIET teruggezet naar de ‘normale’ WhatsApp Messenger als je terug wil switchen.

Wil je niet je 06-nr gebruiken maar náást je privé WhatsApp account een business account vanuit je vaste telefoonnummer, dan kan dat ook. Je moet dan in staat zijn om oproepen of sms-berichten te ontvangen op het telefoonnummer dat je wilt verifiëren. Alle instellingen voor het blokkeren van oproepen, apps of taken moeten uitgeschakeld zijn. In het proces van koppelen moet je dan kiezen voor ‘Bel me’ om een oproep aan te vragen met je verificatiecode.

WhatsApp via je website?

Wil je graag WhatsApp via je website en zo een laagdrempelige communicatie met je klant tot stand brengen, dan hebben we daar verschillende mogelijkheden voor.

Bijvoorbeeld een floating icoontje van WhatsApp plaatsen zoals linksonder zichtbaar, dat altijd in beeld blijft staan. Wanneer een bezoeker vanaf een mobiel hierop klikt opent de app van WhatsApp.

Wanneer er vanaf een pc op wordt geklikt, opent WhatsApp Messenger op de pc. Hiervoor dient de bezoeker in te loggen op WhatsApp. Voor beide opties geldt dat de bezoeker direct naar een door ons geconfigureerd nummer een bericht kan verzenden

Het is mogelijk om meerdere nummers te koppelen via WhatsApp op je website. Je kunt instellen wélk nummer op wélk moment benaderd moet worden. Gecombineerd met WhatsApp Business heb je een krachtig en veelzijdige manier om via je website met je klanten te communiceren!

Om te weten wat de mogelijkheden en kosten voor jou zijn; neem contact op dan lichten we die gráág toe en bespreken we de mogelijkheden. Heb je vragen over WhatsApp Business instellingen dan helpen we je ook graag en veel antwoorden op je vragen kun je wellicht al terugvinden op de site van WhatsApp.

Contact

Kom gerust op de koffie om over jouw webzaken te praten

085 273 5955 (09.00 tot 22.00 uur)
WhatsApp (09.00 tot 17.30 uur)
info@webzaken.nl (09.00 tot 17.30 uur)
support@webzaken.nl (09.00 tot 17.30 uur)

"*" geeft vereiste velden aan